Pietruszkowe roladki

0 (0 ocen)

  • 40 min

smaczne roladki z aromatyczną pietruszką

  • 40 min

Składniki:

  • schab 6 plastrów
    żółty ser 3 plastry
    ugotowane jajka 2 sztuki
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    siekana natka pietruszki 3 łyżki
    jajka 2 sztuki
    bułka tarta do panierowania
    oleiwa z oliwek do smażenia

Pietruszkowe roladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • roladki z pietruszką 1. Schab rozbić tłuczkiem dość cienko. Oprószyć solą i pieprzem. Ugotowane jajka pokroić na ćwiartki. Ser drobno pokroić. Plastry schabu posypać natką pietruszki i serem. Położyć ćwiartkę jajka. Zwinąć w roladkę. Panierować w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na rumiano. Często obracając.

Komentarze

Podobne przepisy