Pijana pierś kurczaka w towarzystwie ziół

0 (0 ocen)

Pyszna, delikatna i soczysta pierś z kurczaka, macerowana w białym winie z dodatkiem aromatycznych ziół

Składniki:

  • - 2 pojedyncze filety z piersi kurczaka
    - 200 ml białego półwytrawnego wina
    - 1 łyżeczka ziół prowansalskich ( suszonych)
    - 1 łyżeczka suszonego cząbru
    - 1 łyżeczka suszonej szałwii
    - olej do smażenia

Pijana pierś kurczaka w towarzystwie ziół - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety myjemy, osuszamy i kroimy w poprzek na pół. Do wina dosypujemy zioł, mieszamy i wkładamy mięso. Wstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny. Smażymy na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy