Ciasto pijana zakonnica - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić,stopniowo dodawać cukier i żółtka, mąkę wymięszać z proszkiem do pieczenia i octem, połączyć z masą jajeczną. Piec w brytfannie o wym 26-28cm około 45 min w temp 180°c.Gdy ostygnie końcówką drewnianej łyżki zrobić otwory około połowę wysokości. Dorondla wlej ok. pół szklanki wody i gotuj na wolnym ogniu. Margarynę, wodę, kakao, czekoladę i cukier przełóż do metalowej miski i wymieszać. Następnie wlej do rondla (w ten sposób rozpuścimy składniki. Potem wlej wódkę i wymieszaj. Letni krem przelej na biszkopt tak aby zakrył otwory. Następnie ubij mikserem śmietanę z fixem do śmietany i cukrem pudrem. Posmaruj wierzch i posyp pokruszonymi batonami. Pozostaw w lodówce do schłodzenia
Komentarze