PIKANTNA PASTA Z AWOKADO

0 (0 ocen)

  • 20 min

Bardzo smaczna, świetna do krakersów, pumpernikla :)

  • 20 min

Składniki:

  • -1 awokado
    -sok z połowy cytryny
    -2 cebulki dymki ze szczypiorkiem
    -2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
    -1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
    -1/2 czerwonej papryki
    -1 łyżka majonezu
    -sól morska
    -pieprz czarny (świeżo mielony)
    -płatki chilli do smaku

Pikantna pasta z awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z awokado wydrążamy miąższ i rozdrabniamy widelcem. Od razu skrapiamy sokiem z cytryny, aby nie ściemniało. Paprykę kroimy w drobniutką kostkę, dymkę wraz ze szczypiorkiem drobno siekamy. Wszystko łączymy ze sobą, dodajemy majonez, czosnek i przyprawiamy do smaku.

Komentarze

Podobne przepisy