Pikantna salsa z chipsami z placków tortilli

0 (0 ocen)

Ostra i kolorowa salsa z chrupiącymi chipsami tortilla. Łatwa i szybka w przygotowaniu, wręcz idealna przekąska na przyjęcie.

Składniki:

  • 3 pomidory
    2 zielone papryczki jalapeno
    1/2 czerwonej cebuli
    Garść natki pietruszki
    2 łyżki soku z limonki
    1 ząbek czosnku
    oliwa
    Sól, pieprz
    Pieprz cayenne
    Placki tortilli (około 6 sztuk)

Pikantna salsa z chipsami z placków tortilli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pikantna salsa z chipsami z placków tortilli 1. Placki tortilli natrzeć oliwą i posypać pieprzem cayenne. Pociąć na trójkąty i wyłożyć na blaszce do pieczenia. Zapiec w piekarniku nagrzanym do 80stopni tak, by były złociste i chrupkie (kilka minut).
  • 2. Pomidory i cebulę pokroić w kostkę. Papryczki pozbawić nasion i również pokroić. Natkę pietruszki posiekać. Wszystkie składniki wymieszać w misce. Doprawić solą, pieprzem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, odrobinę oliwy i sok z cytryny. Salsę dokładnie wymieszać, by wszystkie składniki dobrze sie połączyły.

Komentarze

Podobne przepisy