Pikantna tarta z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
Z podanych składników zagnieść ciasto i wstawić do lodówki na 1/2 h. Po tym czasie ciasto rozwałkować i wyłożyć nim formę do tarty, spód ciasta ponakłuwać widelcem. Wstawić do nagrzanego piekarnika 180 st i piec 30 min.
Nadzienie:
Cebulę i por pokroić w piórka, a pozostałe warzywa zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę i po zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać pozostałe warzywa i całość podsmażać. Na koniec dodać koncentrat, wodę oraz wszystkie przyprawy do smaku i całość dusić na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie.
Kiełbasę pokroić w plasterki.
Na podpieczony spód ciasta wyłożyć plasterki kiełbasy, na to wyłożyć podsmażone warzywa, a na wierzch znów ułożyć plasterki kiełbasy. Całość ponownie wstawić do piekarnika i piec jeszcze 10 min.
Komentarze