Pikantna zupa pomidorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Marchewkę, pietruszkę i cebulę obieramy, kroimy na małe kawałki i razem z pokrojoną w małe kawałki piersią z kurczaka, zielem angielskim i liściem laurowym wrzucamy do gotującego się bulionu. Gotujemy tak długo, aż warzywa zmiękną. Paprykę przekrawamy na pół i razem z nasionkami dodajemy do zupy.
2.Koncentrat pomidorowy mieszamy z keczupem i wlewamy do zupy. Doprawiamy do smaku wegetą, solą, pieprzem i papryczką. W razie konieczności dodajemy jeszcze odrobinę keczupu. Na sam koniec opłukany ryż wrzucamy do gotującej się zupy i zostawiamy na małym ogniu przez ok 8 minut. Doprawiamy śmietanką. Smacznego
Porady
jeżeli zupa jest za wodnista można zagęścić ją zasmażką.
Komentarze