Pikantna zupa z dyni

0 (0 ocen)

  • 60 min

Jest to pierwsza zupa z dyni, która naprawdę mi smakowała. Ma intensywny smak, który wciąga.

  • 60 min

Składniki:

  • 450 g dyni
    4 czerwone jabłka
    1 łyżeczka mielonego imbiru
    2 łyżeczki curry w proszku
    1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
    2 łyżki oliwy z oliwek
    1 duża cebula
    1 łyżeczka soli
    1 l wody
    1 szklanka mleka

Pikantna zupa z dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię i 3,5 jabłka pokrój w kostkę, zalej wodą, dodaj sól imbir, curry i cynamon, ugotuj do miękkości.Cebulę zeszklij na oliwie. Cebulę, dynie i jabłka, zmiksuj na gładką masę, dodaj z powrotem do aromatycznej wody, dodaj mleko i zagotuj. Całość podawaj posypane kawałkami jabłka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy