Pikantne burgery z grilla

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób

Pikantne, z dużą ilością cebuli oraz czosnku burgery na grilla. Podane z sałatką stanowią pyszne i sycące danie.

  • 30 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego dobrej jakości,
    duża cebula,
    6-7 ząbków czosnku,
    łyżka chili w proszku,
    duża szczypta soli,
    jajko

Pikantne burgery z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę oraz czosnek drobno siekamy. Dodajemy mięso, przyprawy i jajko. Całość dokładnie wyrabiamy.
    Odstawiamy na kilka minut. Z masy formujemy kotlety - trochę mniejsze od dłoni, ana grubość około 2 cm. Grillujemy z obu stron na grillu tradycyjnym lub elektrycznym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy