Pikantne grzanki z pomidorem i grillowanymi szparagami

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby

Przepyszne, pikantne, chrupiące grzanki z pomidorem, serem żółtym i grillowanymi szparagami. Do tego polane wyrazistym, lekko pikantnym, pachnącym sosem, gorąco polecam :)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • pełnoziarnista bułka z dynią
    mały pomidor
    pół łyżeczki pasty chili
    2 plasterki sera żółtego
    4 szparagi
    łyżeczka oliwy
    sól, pieprz do smaku

    sos:

    łyżka oliwy z oliwek
    pół łyżeczki soku z cytryny
    1/4 łyżeczki musztardy dijon
    łyżeczka posiekanego świeżego koperku

Pikantne grzanki z pomidorem i grillowanymi szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidora obieramy i kroimy w kosteczkę.

    Mieszamy z pastą chili, solą oraz pieprzem.

    Nakładamy na przekrojoną bułkę.

    Ser ścieramy i posypujemy nim pomidory.

    Pieczemy 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni lub 6 minut w mikrofalówce na opcji grillowania.

    W tym czasie szparagi myjemy, kroimy na pół i grillujemy na rozgrzanej, wysmarowanej oliwą patelni grillowej.

    Gotowe przekładamy na grzanki.

    Składniki na sos dokładnie mieszamy i polewamy danie.

    Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy