Pikantne kotleciki z karpia

0 (0 ocen)

Pyszna , delikatna i świeża rybka przygotowana na ostro , złowiona przez dziadka , można powiedzieć że prosto z wody :D Najlepiej smakuje z frytkami ;)

Składniki:

  • 1 oczyszczony, wypatroszony karp
    1 szklanka mąki
    1 łyżka soku z cytryny
    1 łyżeczka curry
    sól , pieprz , chili

Pikantne kotleciki z karpia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Karp 1. Karpia przekrawamy wzdłuż a następnie na 4/5 małych kawałeczków.
    Każdy przekrawamy jeszcze na pół lub na 3 części.
  • Karp 2. Kawałki karpia skrapiamy sokiem z cytryny oraz posypujemy obficie solą , pieprzem i chili-delikatnie wklepujemy. ( najlepiej tak przygotowane mięso odstawić na ok godz do lodówki)
  • Karp 3. Mąkę mieszamy z curry , obtaczamy każdy kawałek karpia , smażymy na złoty kolor z obu stron.

Komentarze

Podobne przepisy