Pikantne krążki z cukinii

0 (0 ocen)

  • 15 min

Smażone krążki z cukinii z pikantną nutką. Pikantność można stopniować wg upodobań.

  • 15 min

Składniki:

  • cukinia - nieduża, młoda,
    bułka tarta,
    jajko, olej do smażenia,
    sól,
    słodka papryka mielona,
    czosnek granulowany.

Pikantne krążki z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię myjemy i wraz ze skórką kroimy w plastry nie grubsze niż 1 cm. Oprószamy je solą, papryką oraz czosnkiem. Panierujemy w rozkłóconym jajku, bułce tartej i smażymy na złoty kolor. Można podać z ulubionym sosem, np, ketchupem, czosnkowym, tysiąca wysp itp.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy