Pikantne pałki z kurczaka z czerwonym pesto

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszne, pikantny i ekspresowy obiad. Dzięki pesto mięso zyskuje niepowtarzalny aromat.

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki na 2 osoby:
    4 pałki z kurczaka
    2 łyżki czerwonego pesto
    1 gałązka świeżego rozmarynu
    3 suszone papryczki chili
    zioła prowansalskie
    ostra czerwona papryka w proszku
    słodka czerwona papryka w proszku
    ząbek czosnku
    2 łyżki oleju
    sól i pieprz

Pikantne pałki z kurczaka z czerwonym pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozmaryn posiekać. Kurczaka umyć i osuszyć. Czosnek przecisnąć przez praskę. Olej, pesto i przyprawy dokładnie wymieszać i zamarynować nimi kurczaka. Odstawić na ok. 30 min. Kurczaka obsmażyć na patelni na złoto, a wstawić go do piekarnika nagrzanego do 180 st. na ok 15 min. Podawać z pieczonymi ziemniaczkami i ulubioną surówką. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy