Pikantne patisony

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Małe patisony są niezwykle delikatne w smaku i bardzo szybkie w przygotowaniu, można je przyrządzać na wiele sposobów. Ja uwielbiam smażone na ostro.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - patison: 3 sztuki
    - pomidorki koktajlowe: 6 sztuk
    - kapary owoce marynowane: 12 sztuk
    - ostra papryka w proszku: 1 szczypta
    - mąka pszenna: 3 łyżki
    - sól: 1 łyżka
    - olej: 2 łyżki

Pikantne patisony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Patisony 1. Patisony myjemy i kroimy w plastry (ok. 1 cm), następnie solimy je i odstawiamy, aż puszczą sok
  • Patisony 2. Patisony lekko osuszamy papierowym ręcznikiem, a następnie obtaczamy w mące zmieszanej z ostrą papryką. Smażymy pod przykryciem około minuty, a następnie bez przykrycia na złoty kolor. Podajemy z pomidorkami koktajlowymi i owocami kaparów. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2014

Komentarze

Podobne przepisy