Pikantne roladki z szynki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pikantne roladki z szynki to propozycja na sylwestrową przekąskę.

  • 30 min

Składniki:

  • 8 plasterków szynki konserwowej
    1 opakowanie serka kanapkowego śmietankowego
    połowa średniej cebuli
    1 papryczka piri piri lub chilli
    łyżeczka posiekanego koperku
    łyżeczka posiekanego szczypiorku
    łyżeczka masła
    ok łyżeczki soku z cytryny

Pikantne roladki z szynki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zaczynamy od cebuli, szatkujemy ją w drobną kosteczkę razem z papryczką i podsmażamy na maśle na złoty kolor.
    Serek przekładamy do misy, dodajemy szczypiorek, koperek i wystudzoną oraz bez nadmiaru tłuszczu podsmażoną cebulkę z papryczką.
    Wszystko mieszamy doprawiając sokiem z cytryny i pieprzem.
    Gotowy farsz układamy na plasterku szynki w postaci wałeczka i zawijamy w roladkę.
    Roladki przecinamy w pół pod skosem i układamy na stojąco na talerzu.

Porady

Przechowujemy w lodówce i podajemy schłodzone.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy