Pikantne udka z piekarnika.

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Tak przygotowane mięso jest bardzo pikantne,więc danie jest dla wielbicieli bardzo ostrych smaków. Shahi Paneer Masala to przyprawa pochodząca z kuchni indyjskiej.Jest to bogata mieszanka ziół i przypraw.Papryczka chilli habanero nadaje daniu pikantności.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Mięso:
    4 udka
    przyprawa Shahi Paneer Masala
    2 łyżki oleju

    Marynata:
    8 łyżek pikantnego ketchupu
    2 łyżki miodu
    2 łyżki sosu sojowego
    3 ząbki czosnku
    1 suszona papryczka chilli habanero

Pikantne udka z piekarnika. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Udka. 1. Mięso oczyszczamy,każde udko dzielimy na dwie części,myjemy i dokładnie osuszamy,następnie nacieramy przyprawą i odstawiamy w chłodne miejsce na około pół godziny.
  • Marynowanie. 2. Czosnek obieramy i drobno kroimy,suszoną papryczkę drobno rozkruszamy.
    Składniki marynaty dokładnie mieszamy,wkładamy do niej udka i dokładnie mieszamy,zostawiamy na pół godziny w chłodnym miejscu.
  • Upieczone. 3. Po tym czasie na dno formy do pieczenia wlewamy olej,przekładamy udka wraz z całą marynatą i pieczemy około godziny w temperaturze 180 stopni do miękkości mięsa.Od czasu do czasu mięso pod czas pieczenia polewamy marynatą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy