Letnia sałatka z pikantną rukolą, delikatnym serem mozzarellą, chrupiącą kapustą czerwoną i słodkimi pomidorami.
Całość obficie skropiona sosem z chili.
10 min
Dla 1 osoby
Łatwy
Składniki:
garść rukoli
garść sałaty strzępiastej
odrobina kapusty fioletowej
3 pomidory koktajlowe
6 kulek mini mozzarelli
sos balsamiczny z chili
delikatna oliwa z oliwek do smaku
sól i pieprz do smaku
odrobina świeżo startej skórki z limonki
Pikantne wariacje z rukolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sałaty myjemy, osuszamy i układamy na talerzu. Dokładamy pomidory pokrojone na ćwiartki, kapustę bardzo cienko poszatkowaną i kulki mozzarelli. Całość polewamy oliwą i sosem z chili, doprawiamy. Przed podaniem posypujemy świeżo startą skórką z limonki.
Do sałatki podałam wytrawną róże z ciasta francuskiego, ale można ją świetnie zastąpić pszenną bagietką.
Komentarze