Pikantne wariacje z rukolą

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Letnia sałatka z pikantną rukolą, delikatnym serem mozzarellą, chrupiącą kapustą czerwoną i słodkimi pomidorami.
Całość obficie skropiona sosem z chili.

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • garść rukoli
    garść sałaty strzępiastej
    odrobina kapusty fioletowej
    3 pomidory koktajlowe
    6 kulek mini mozzarelli
    sos balsamiczny z chili
    delikatna oliwa z oliwek do smaku
    sól i pieprz do smaku
    odrobina świeżo startej skórki z limonki

Pikantne wariacje z rukolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałaty myjemy, osuszamy i układamy na talerzu. Dokładamy pomidory pokrojone na ćwiartki, kapustę bardzo cienko poszatkowaną i kulki mozzarelli. Całość polewamy oliwą i sosem z chili, doprawiamy. Przed podaniem posypujemy świeżo startą skórką z limonki.
    Do sałatki podałam wytrawną róże z ciasta francuskiego, ale można ją świetnie zastąpić pszenną bagietką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy