Pikantny drób na kanapkę

0 (0 ocen)

Nie ma nic lepszego od swoich domowych wędlin. Ten drób jest zdrowy, nie ma konserwantów ani żadnej chemii. Jest smaczny, soczysty a nie suchy i szybko znika.

Składniki:

  • - 4 filety z piersi kurczaka
    - 1 łyżka mielonej słodkiej papryki
    - 1 łyżka mielonej ostrej papryki
    - 1 łyżka soli
    - 1/2 łyżeczki chili
    - 2 łyżki suszonej natki pietruszki
    - 2 łyżki oliwy z oliwek

    - rękaw do pieczenia
    - sznur do związania

Pikantny drób na kanapkę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety umyć. osuszyć. Przekroić wzdłuż na pół. Ułożyć w misce. Natrzeć papryką słodką i ostrą, solą, natką pietruszki. Dodać oliwę. Wszystko dokładnie wymieszać dłonią. Odstawić do lodówki na kilka godzin, najlepiej na noc.
  • 2. Filety ułożyć po dwa pionowo ( szerokość i długość po dwa ) . Na to dwa poziomo. Następnie zwinąć, mocno ściskając i związując sznurem. Wierzch posypać chili. Wędlinę umieścić w rękawie. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 170 stopni na ok 45-55 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy