Nie ma nic lepszego od swoich domowych wędlin. Ten drób jest zdrowy, nie ma konserwantów ani żadnej chemii. Jest smaczny, soczysty a nie suchy i szybko znika.
Pikantny drób na kanapkę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety umyć. osuszyć. Przekroić wzdłuż na pół. Ułożyć w misce. Natrzeć papryką słodką i ostrą, solą, natką pietruszki. Dodać oliwę. Wszystko dokładnie wymieszać dłonią. Odstawić do lodówki na kilka godzin, najlepiej na noc.
2.Filety ułożyć po dwa pionowo ( szerokość i długość po dwa ) . Na to dwa poziomo. Następnie zwinąć, mocno ściskając i związując sznurem. Wierzch posypać chili. Wędlinę umieścić w rękawie. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 170 stopni na ok 45-55 min.
Komentarze