Pikantny gulasz

0 (0 ocen)

Pyszne danie na zimowy obiad.

Składniki:

  • 40 dag szynki, 1 czerwona papryka, 2 papryczki chili, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 200 ml bulionu, 1 puszka krojonych pomidorów, olej, 1 łyżeczka estragonu, 1 łyżeczka wędzonej papryki ostrej w proszku, pieprz, sól

Pikantny gulasz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokrój w kostkę, oprósz solą i pieprzem. Obraną cebulę, paprykę i papryczkę chili pokrój w kostkę.
    W rondlu rozgrzej olej, wrzuć mięso, pokrojone warzywa, przeciśnięty czosnek, estragon, wędzoną paprykę, pieprz i sól. Wszystko zalej bulionem. Duś pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając.
    Gdy mięso będzie prawie miękkie dodaj pomidory z puszki i duś, aż płyn się zredukuje (ok.20 min).

Porady

Zamiast wędzonej papryki można użyć pieprz Cayenne.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy