Piknikowe bagietki z mięsem

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Drożdżowe bagietki z mięsnym farszem to wspaniała propozycja na pikniki, śniadania i przekąski:)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - mąka przenna: 2 szklanki
    - drożdże: 10 dekagramów
    - Jajko: 1 sztuka
    - oliwa z oliwek: 1 łyżka
    - sól: 2 łyżeczki
    - wołowina z rosołu: 0.5 kilograma
    - włoszczyzna z rosołu: 1 pęczek
    - cebula: 1 sztuka
    - koncentrat pomidorowy: 1 łyżka
    - sól i pieprz świeżo mielony: 1 szczypta
    - olej: 2 łyżki

Piknikowe bagietki z mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowaną wołowinę, marchewkę, seler i pietruszkę mielimy, a następnie podsmażamy na oleju z posiekaną cebulą doprawiając solą, pieprzem i koncentratem pomidorowym.
  • 2. Zarabiamy ciasto drożdżowe z mąki, jajka, oliwy, szczypty soli i ciepłej wody. Formujemy prostokątne placki nakładamy farsz i zwijamy formując bagietki. Pieczemy w temp. 180 stopni na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy