Pinczetta

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Wykwintna i szybka do zrobienia, gdy np. nagle odwiedzą nas znajomi.

Składniki:

  • ● 500 g makaronu grube wstążki
    ● 250 g surowego boczku
    ● średni por
    ● 400 g pieczarek
    ● 2-3 łyżki parmezanu
    ● kwaśna śmietana
    ● natka pietruszki

Pinczetta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy. Boczek
    kroimy w kostkę i podsmażamy,
    dodajemy pokrojonego
    pora i pieczarki. Dusimy, aż
    zmiękną.
  • 2. Dodajemy śmietanę i delikatnie
    dusimy, żeby zrobił się
    sos. Na koniec dosypujemy
    starty parmezan i podgrzewamy,
    aż się rozpuści. Zdejmujemy
    z ognia i dodajemy posiekaną
    natkę pietruszki.
  • 3. Ugotowany gorący makaron
    wykładamy na talerze,
    polewamy sosem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2008

Komentarze

Podobne przepisy