Pizza domowa - nasza ulubiona - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: Do dużej miski wlać mleko i wkruszyć drożdże, posypać cukrem. Dobrze wymieszać. Dodać resztę składników i zagnieść ciasto. Pozostawić na pół godziny w ciepłym miejscu do wyrośnięcia ( przykryć ściereczką).
Farsz: Na rozgrzanym oleju (jeśli używamy boczku pomijamy olej) podsmażyć pokrojoną kiełbasę i wędline, następnie dodać pokrojoną w talarki cebulę i zrumienić. Następnie dorzucić oczyszczone i pokrojone pieczarki i paprykę. Doprawić do smaku.
Piekarnik nagrzać do 220 stopni. Dużą blachę wylepić ciastem, ponakłuwać je widelcem. Ciasto posmarować cienką warstwą koncentratu pomidorowego. Następnie nałożyc farsz i posypać serem. Piec ok. 15-20 minut.
Komentarze