1.Ciasto:
1/4 szklanki wody lekko podgrzewamy i dodajemy cukier oraz drożdże. Odstawiamy do wyrośnięcia. Gdy drożdże podwoją swoją objętość dodajemy je do mąki i dokładamy resztę składników. Wyrabiamy, aż ciasto będzie jednolite. Ostawiamy w ciepłe miejsce na około 50 minut.
Cebulę kroimy w piórka, a paprykę w paseczki i przesmażamy na oleju, doprawiając do smaku.
Gdy ciasto już wyrośnie odrywamy kawałki i rozwałkowujemy na małe placki podsypując kaszą manną- będą chrupiące. Kładziemy na blachę piekarnika i podpiekamy 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Po podpieczeniu smarujemy ketchupem i kładziemy na każdą plasterek wędliny, trochę cebuli z papryką i posypujemy startym serem. Ponownie wkładamy do piekarnika i pieczemy do czasu rozpuszczenia się sera.
Po wyjęciu polewamy ketchupem.
Porady
Można dodać do farszu pokrojonego ananasa z puszki.
Komentarze