Na farsz:
Przyprawa do pizzy
1/3 szklanki gęstej passaty pomidorowej +2 łyżki koncentratu pomidorowego
20 dag pieczarek
1 szklanka kukurydzy z puszki
15 dag sera żółtego drobno startego
Pizzerinki pieczarkowo-kukurydziane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: drożdże rozpuść w wodzie wraz z cukrem i solą. Dodaj olej, mąkę i wyrób dokładnie ciasto. Odstaw w ciepłe miejsce, aż podwoi swoją objętość. Następnie rozwałkuj na grubość niecałego centymetra i wykrawaj szeroką szklanką kółka. Ponownie odstaw do wyrośnięcia.
2.Ser zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Pieczarki obierz i pokrój. Posmaruj passatą wymieszaną z koncentratem, posyp przyprawą do pizzy. Połóż pieczarki, kukurydzę i posyp serem żółtym. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 210 stopni. Piecz przez około 10-12 minut.
Komentarze