Pizzerkowe ślimaczki

0 (0 ocen)

Przekąska na ciepło lub zimno :)

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    2 parówki
    100 g tartego sera żółtego
    200 g pieczarek
    1 duża cebula
    3-4 różyczki brokuła
    3 łyżki przecieru pomidorowego ( u mnie z ziołami)
    1 łyżka masła
    1/2 łyżeczki soli ,pieprzu , czosnku granulowanego
    szczypta chili
    posiekany koperek

    papier do pieczenia

Pizzerkowe ślimaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa umyć , obrać. Cebulę , brokuła i parówki pokroić w kosteczkę.
    Pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Na patelni rozgrzać masło . Podsmażyć warzywa z parówką 3-4min. Doprawić.
  • 2. Ciasto francuskie rozwinąć , posmarować po całości przecierem pomidorowym oraz obsypać serem żółtym. Wyłożyć farsz , także rozsmarować go po całości ciasta.
  • 3. Zwinąć w rulon , kroić 2-3 cm. kawałki ,posypać p koperkiem. Piec na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ok 30 min w 180st.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy