Pizzorium

0 (0 ocen)

  • 30 min

Ciasto zawsze wychodzi, jest puszyste wewnatrz i kruche na zewnatrz

  • 30 min

Składniki:

  • mąka-2 szklanki,drożdze30g, mlekoo,5szklanki,sól-szczypta,olej2łyżki, koncentrat pomidorowy , kiełbasa ślaska- dowolna ilość, ser zólty, 1papryka,kukurydza około 1/3 puszki,pieczarki 6 sztuk, suszone zioła

Pizzorium - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ciasto:30gram drożdzy rozmieszaj z 0,5szkalanki ciepłego mleka i 0,5szklanki ciepłej wody, dodaj szczyptę soli i 1łyżkę oleju i 2 szklanki mąki, ciasto wyrabiaj przez 10minut i odstaw do wyrośnięcia przez 1 godz, w tym czasie oplucz i pokrój w cienkie paski 6 dużych pieczarek

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.19 (412 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Makaron penne z kurczakiem i szpinakiem