placek upieklam dzis do niedzielnej kawki lub herbatki,zeby poczestowac moja rodzinke kiedy nas odwiedzi...Przepis ten zaznaczylam na miesiaca,gdyz wyglada bardzo apetycznie i tak bardzo sie staralam by dekoracja tez byla piekna...
Placek biszkoptowo-orzechowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto ciemne,bialka ubic z cukrem,dodajac stopniowo zoltka,nastepnie dodajemy make wczesniej wymieszana z proszkiem i kakao,piec 20 minut w temp.180 stopniach,po upieczeniu i wystygnieciu biszkopt przekroic na polowe.Ciasto orzechowe,piane ubic z bialek razem z cukrem,dodac reszte skladnikow i wymieszac,wylac na blache i piec 20 minut w temp.175 stopniach.Masa,mleko zagotowac,zoltka utrzec z cukrem i makami,wlac do gotujacego mleka,ugotowac jak budyn,gdy wystygnie utrzec razem z maslem,podzielic na 2 czesci,jedna zostawic zolta,a do drugiej dodac lyzke lyzke cappucino czekoladowego i wymieszac.PLACEK PRZELOZYC,BISZKOPT CIEMNY,MASA ZOLTA,CIASTO ORZECHOWE,MASA CIEMNA,BISZKOPT CIEMNY,MASA CIEMNA,POKRUSZONE MICHALKI I PIERNICZKI.
Komentarze