1.CIASTO: białka ubić na sztywno, dodać stopniowo cukier a następnie żółtka. na koniec dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Formę(23cm x 28cm) wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto. Piec ok 30 min w temp. 170 stopni C
2.KREM: Ugotować 2 i 1/2 szkl mleka razem z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodać wiórki kokosowe i gotujemy przez ok 20 min. Dodajemy margarynę. budyń rozprowadzamy w 1/2 szklanki mleka i dodajemy do gotującej się masy wszystko razem dobrze mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia.
3.POLEWA: 2 czekolady roztapiamy w kąpieli wodnej i dodać około 40g masła.
4.Masę kokosową wylewamy na biszkopt i równo ją rozprowadzamy. Na wierz wylewamy polewę i takie ciasto wkładamy na godzinę do lodówki.
Komentarze