1.Ciasto: Utrzeć margarynę z cukrem , dodawać po 1 żółtku. Gdy masa
będzie dobrze utarta dodać resztę składników. Białka z jajek ubić i
dodać na końcu, delikatnie wymieszać. Masę podzielić na polowe i upiec
dwa oddzielne placki. W temp 180 st. ok 30min Wystudzić. Przygotować
krem budyniowy. Margarynę utrzeć z cukrem i dodawać po łyżce budyniu.
Można tez dodać kilka kropel aromatu waniliowego. Galaretkę przygotować
według przepisu i zastygniętą podzielić na niewielkie paski. Na
pierwszy placek ciasta wykładamy połowę masy budyniowej. Na tym
układamy 4 rzędy biszkoptów pozostawiając odstępy miedzy nimi na
galaretkę. Najczęściej nie czekam aż zastygnie mocno tylko prawie
zastygająca wylewam w przestrzenie miedzy biszkoptami. Na to wykładamy
drugą połowę masy i przykrywamy drugim plackiem. Posypujemy cukrem
pudrem Wstawiamy na 24 godziny do lodówki .
Komentarze