Ciasto:
- 20 dag margaryny lub masła
- 20 dag cukru
- szczypta soli
- 4 jajka
- 20 dag mąki pszennej
- 1 opakowanie budyniu śmietankowego lub waniliowego bez cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- ok.40dag jeżyn lub innych owoców
Placek jeżynowy z budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na kruszonkę zagnieść,schłodzić w lodówce 30 min
2.Składniki na kruszonkę zagnieść,schłodzić w lodówce 30 min.Margarynę utrzeć z cukrem i szczypta soli na puszysta masę. Cały czas miksując dodawać po jednym jajku. Na koniec dodac mąkę, budyń oraz proszek do pieczenia,wymiksowac na jednolitą masę.
Ciasto przełożyc na blachę,ułożyć owoce i posypać kruszonką.
Piec ok 50 min,w temp.150.
Komentarze