1.Dzielimy margarynę na 6 części . Wrzucamy do miski jedna cześć dodajemy jedno jajko i trochę cukru ze szklanki i ucieramy mikserem , następnie powtarzamy czynność z następnymi częściami margaryny , jajami i cukrem, ucieramy tak by cukier się rozpuścił.
Potem dodajemy po trochu mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia i zapach do ciasta, mieszamy wszystko do uzyskania gładkiej konsystencji, na koniec dodajemy śmietanę i nadal mieszamy.
Wymieszaną masę (3/4 masy, resztę zostawiamy)przekładamy na wysmarowaną wcześniej blachę, rozprowadzamy równomiernie.
Rozprowadzamy dżem (polecam swojej roboty dżemy)na ciasto.
Do pozostałej masy dodajemy mleko i mieszamy mikserem tak aby ciasto wyszło nam do polania wierzchu.
Lejemy wierzch ciasta(na dżem )pozostałą masą.
Wkładamy do piekarnika na 180 stopni na 35 do 40 minut.
Porady
Polecam ten sam przepis tylko ze startą czekolada wymieszaną z masa i całą zalaną do formy.
Komentarze