Placek marchewkowy

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Placek najlepiej smakuje przełożony dżemem i posypany cukrem pudrem. Pyszny i lekki.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jaja
    1,5 szklanki cukru
    2,5 szklanki drobno startej marchewki
    1 szklanka oleju
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 łyżeczka sody
    2 łyżeczki cynamonu
    pół łyżeczki soli
    3 szklanki mąki

Placek marchewkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jaja i cukier zmiksować dodając marchewkę i olej. Dodać mąkę, sodę, proszek do pieczenia, sól, cynamon i wymieszać.
    Piec w temperaturze 180 stopni przez ok. 40 minut.
    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy