Placek szampański

0 (0 ocen)

  • 50 min

Pychotka :)

  • 50 min

Składniki:

  • Biszkopt.

    Masa:
    0,5 l mleka
    7 żółtek
    1 budyń śmietankowy na ¾

    Dodatkowo: 4 galaretki ananasowe i biszkopty,
    margarynę, cukier puder

Placek szampański - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Upiec biszkopt z 5 jajek.
  • 2. Masa - gotować wszystko na wolnym ogniu, wystudzić.
  • 3. Margarynę i ¾ szkl. cukru pudru zmiksować i dodać budyń.

    Rozpuścić 2 galaretki ananasowe w 0,5 l wody i gęstniejącą dodać do masy.
  • 4. Na biszkopt włożyć pół masy następnie kładziemy pokrojone ananasy i drugą część masy.

    Na masę kładziemy biszkopty namoczone w syropie od ananasów.

    Na to lejemy 2 galaretki ananasowe.

Porady

Zamiast biszkopcików można dać delicje.

Komentarze

Podobne przepisy