placek tulipanek

0 (0 ocen)

  • 45 min

Smakowity

  • 45 min

Składniki:

  • 12 jajek,4 szklanki maki,2 lyzeczki proszku do pieczenia,2 masla,4 lyzki kakao,2 kisiele rozowe,szklanka maku suchego,1.5.szklanki cukru,cukier waniliowy,kruszonka-1 szklanka mleka w proszku,5 lyzek masla i 1 szklanka cukru pudru.

Placek tulipanek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masla utrzecz cukrami dodac zoltka wymieszac,dac proszek do pieczenia,make,ubic piane z bialek i dodac do ciasta wymieszac.Ciasto podzielic na 4 czesci,jedna bez dodatkow,do drugiej dodac kakao,do trzeciej kisiele i czwartej mak,wymieszacw kazdym,ciasto bez dodatkow dac na blache,pozniej z kakao,makiem i kisielem,na gore zetrzec kruszonke-wymieszac wszystkie skladniki,wyrobic dac na 2 godzinki do zamrazalki i zetrzec na ciasto,piec 45 min.w temp.180 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy