Placki bananowe

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Bardzo łatwy sposób na wykorzystanie dojrzałych bananów. Od razu przygotuj podwójną porcję i podaj z ulubionymi owocami, miodem, czekoladą lub bitą śmietaną.

  • 10 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 duży miękki, dojrzały banan
    40g waniliowego budyniu w proszku
    1 jajko
    0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 łyżeczka oliwy lub oleju rzepakowego

Placki bananowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Banana rozgniatamy bardzo dokładnie widelcem, dodajemy jajko, proszek do pieczenia budyń i oliwę. Składniki dokładnie mieszamy. Rozgrzewamy suchą patelnię do naleśników. Wykładamy po łyżce masy na patelnię i smażymy z obu stron na złoty kolor.
    Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy