Placki niespodzianki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka smażymy na patelni, lekko solimy ,najlepiej jeśli żółtko pozostanie płynne i odkładamy na duży talerz. Do miski wbijamy jajka , dodajemy mleko i miksujemy, następnie dodajemy resztę składników na placki. Ciasto ma mieć trochę gęstszą konsystencję niż na tradycyjne naleśniki. Następnie na patelnię wylewamy porcję ciasta i smażymy z jednej strony, odwracamy, połowę placka smarujemy łyżeczką koncentratu lub keczupu, kładziemy plaster sera, szynkę,jajko i ser, kiedy spód placka nam się lekko podpiecze składamy go na patelni na pół, chwilę podpiekamy i odwracamy jeszcze na druga stronę, by ser dokładnie się roztopił . Podajemy gorące z sosami.
Porady
Placki smażymy na wolnym ogniu, my lubimy takie średnio grube , więc w zależności od tego jakiej grubości będą wasze placki wyjdzie wam różna ilość. Na piątek można zrezygnować z dodania szynki. Często dodaję do farszu warzywa.
Komentarze