Placki otrębowo-orkiszowe

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pyszne placki, dające dużą dawkę energii, co sprawia, że świetnie nadają się na dobry początek dnia. A słodka soja sprawia, że nie potrzeba dodawać cukru., także jednym słowem, zdrowie na talerzu.

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - maślanka lub kefir: 500 mililitrów
    - płatki sojowe: 100 gramów
    - otręby orkiszowe: 100 gramów
    - mąka orkiszowa: 100 gramów
    - jajka organiczne: 3 sztuki
    - olej do smażenia: 2 łyżki
    - sól morska: 0.5 łyżeczki

Placki otrębowo-orkiszowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Placki otrębowo- orkiszowe 1. Płatki sojowe oraz otręby zmielić na drobno. Dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać. Na rozgrzaną patelnię, chochelką wlewać ciasto formując placki i smażyć z dwóch stron na złoty kolor. Najlepiej smakują z oryginalnym syropem klonowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy