Placki twarogowe z truskawkami

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Proste i sycące placki z twarogiem i truskawkami.

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ▪ 3 jajka
    ▪ 80 g cukru pudru (zmielony słodzik)
    ▪ 1 szklanka mąki (orkiszowa)
    ▪ 200 g twarogu półtłustego
    ▪ 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    ▪ 5 łyżek mleka
    ▪ 250 g truskawek

Placki twarogowe z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka miksujemy z cukrem pudrem do puszystości. Twaróg ucieramy widelcem, a najlepiej blendujemy z odrobinką mleka, aby nie było zbyt dużo grudek i dodajemy do masy jajecznej. Następnie mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy. Na koniec dolewamy mleko i miksujemy.

    2. Na rozgrzaną patelnie z odrobiną tłuszczu dajemy do łyżce masy i wciskamy truskawki pokrojone na pół. Smażymy z obu stron.

Komentarze

Podobne przepisy