PLACKI ZIEMNIACZANE Z BATATEM I SEREM PARMEZAN

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób

Tak przygotowane placki sa chrupiace na zewnatrz i miekkie w srodku, poprostu pyszne.

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 6-8 duzych ziemniakow
    1 batat
    1 cebula
    1 jajko
    2 lyzki maki
    1 lyzka startego sera parmezan
    Sol, pieprz do smaku

    Olej do smazen

Placki ziemniaczane z batatem i serem parmezan - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki, cebule I batata obrac, zetrzec na tarku. Odcedzic na druszlaku z nadmiaru soku. Nastepnie dodac pozostale skladniki I doprawic do smaku sola i pieprzem. Smazyc na rozgrzanym tluszczu z obu stron na zloty kolor. Podawac same lub jako dodatek do gulaszu.

Porady

Do smazenia uzywam oleju z awokado ktory ma wysoka temperature gotowania, podobnie jak olej rzepakowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy