Placki z kalarepy i marchewki

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Smaczne i szybkie :)

  • 25 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 duża kalarepa
    1 średnia marchewka
    1/2 małej cebuli
    2-3 łyżki maki
    sól
    pieprz świeżo zmielony
    natka pietruszki
    olej do smażenia

Placki z kalarepy i marchewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalarepę, marchew i cebulę obrać, zetrzeć na tarce o małych oczkach. Natkę opłukać posiekać. Składniki wymieszać z jajkiem, mąką i przyprawami.
    Smażyć cienkie placuszki na niewielkiej ilości tłuszczu. Po usmażeniu odsączyć na papierowym ręczniku, smacznego.

Porady

mozna podac z keksem jogurtu naturalnego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy