Placki z patisonów

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Placki z patisonów są wyborne .Polecam.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 kg patisonów
    10 dkg szynki wędzonej
    10 dkg sera białego
    1 jajko
    sól.pieprz
    2 łyżki natki pietruszki
    1 szklanka mąki
    szczypta papryki czerwonej ostrej

Placki z patisonów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Patisony umyć oczyścić , zetrzeć na tartce o grubych oczkach. Dodać jajko, mąkę, szynkę pokrojoną w kostkę,ser . Doprawić solą , pieprzem wymieszać.Mąki może być troszeczkę mniej lub więcej, zależy od konsystencji ciasta. Na patelni rozgrzać olej , łyżką stołową nakładać ciasto, formując placuszki. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać na ciepło ze śmietaną. Smaczne są też na zimno.

Komentarze

Podobne przepisy