Placki ziemniaczane z cebulką smażoną i surową

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Mam dziś dla was przepis na cudownie smaczne placki ziemniaczane z dodatkiem dwóch rodzajów cebul oraz ziół, zapraszam do zapoznania się z przepisem

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2,5 kg ziemniaków,
    2 jajka rozmiar M,
    1,5 łyżki soli drobnej,
    2 średnie cebule,
    0,5 łyżeczki pieprzu białego,
    1 łyżeczka czosnku granulowanego,
    4 - 5 łyżki mąki pszennej,
    4 łyżki cebulki smażonej,
    1 łyżeczka przyprawy do ziemniaków,
    1 łyżeczka czosnku staropolskiego
    dodatkowo :

    olej do smażenia

Placki ziemniaczane z cebulką smażoną i surową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • placki 1. Do startych ziemniaków dodać wszystkie składniki podane w opisie i całość wymieszać łyżką na jednolitą masę ziemniaczaną
  • placki 2. Na patelnię wlać olej rozgrzać go a następnie nakładać po dwie łyżki ciasta ziemniaczanego i smażyć na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor. Usmażone układać na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy