Placki ziemniaczane z warzywami i kiełbaską

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Nowa odmiana tradycyjnych, ulubionych placków ziemniaczanych- tym razem z warzywami i kiełbaską - również świetnie smakują.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 10 ziemniaków /dużych/
    1 cebula
    1 marchewka
    2 laski kiełbasy zwyczajnej
    2 łyżki przecieru pomidorowego
    2 jaja
    8 łyżek mąki pszennej
    8 łyżek mąki ziemniaczanej
    1 szklanka mleka
    sól
    pieprz
    olej

Placki ziemniaczane z warzywami i kiełbaską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać, umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  • 2. Cebulę obrać, pokroić w drobną kosteczkę.
  • 3. Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
  • 4. Kiełbasę pokroić w drobną kosteczkę.
  • 5. Wszystkie składniki połączyć, dodać mleko, obie mąki, jajka i przecier. Przyprawić do smaku.
  • 6. Smażyć na oleju na złoto z obu stron.

Komentarze

Podobne przepisy