Placuszki bananowe

0 (0 ocen)

Pyszne placuszki bananowe. Idealne na deser bądź na obiad. Dzieci będą nimi zachwycone. Najlepsze polane syropem klonowym

Składniki:

  • 3 szkl mąki
    1 szkl mleka
    1 szkl wody
    1/2 szkl cukru
    4 banany
    2 jajka

Placuszki bananowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubijamy na wysokich obrotach około 5 minut. Dodajemy mąkę , mleko, wodę cukier i mieszamy. Ciasto powinno być gęste.
  • 2. Banany obieramy i odcinamy końce. Kroimy w grubsze plastry. Wrzucamy do ciasta i delikatnie mieszamy
  • 3. Na Patelni rozgrzewamy olej i drewnianą łyżką nakładamy porcję ciasta. Smażymy z oby dwóch stron na złoty kolor. Jeszcze ciepłe polewamy snp syropem klonowym

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy