Placuszki bananowe z masłem kokosowym

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Moja córeczka uwielbia wszelkiego rodzaju placuszki. Tym razem przygotowałam je z bananem i dodatkiem masła kokosowego. Placuszki są niezwykle maślane, delikatne w smaku. Podane z owocami stanowią znakomite śniadanie lub obiad dla maluszków.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 banana
    0,5 szklanki mąki pszennej
    0,5 szklanki mleka
    1 jajko
    2 łyżki masła kokosowego
    1 łyżka cukru kokosowego

Placuszki bananowe z masłem kokosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Banana obieramy, kroimy na mniejsze kawałki. Wkładamy do wysokiej miski. Wsypujemy mąkę pszenną, wlewamy mleko i wbijamy jajko. Dodajemy jeszcze cukier kokosowy i masło kokosowe. Całość miksujemy na gładką masę. Ja użyłam blendera. Smażymy na maśle lub oleju kokosowym. Podajemy z syropem trzcinowym i owocami.

Komentarze

Podobne przepisy