Placuszki cebulowo-kukurydziane

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 20 min

W moim domu cieszą się dużym powodzeniem.

  • 20 min

Składniki:

  • ● duża cebula
    ● 2 łyżki masła
    ● puszka kukurydzy
    ● 150 ml mleka
    ● ok. 30 dag mąki
    ● łyżka drobno posiekanej natki pietruszki
    ● 4 jajka
    ● sól
    ● pieprz
    ● olej do smażenia

Placuszki cebulowo-kukurydziane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanym maśle. Kukurydzę osączamy
  • 2. Jajka roztrzepujemy z mlekiem i mąką. Dodajemy cebulę, kukurydzę i natkę pietruszki. Mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Porcje ciasta nakładamy łyżką na rozgrzany olej. Smażymy z obu stron na rumiano.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2012

Komentarze

Podobne przepisy