Placuszki drobiowe z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 45 min

Przepis dostałam od mojej najstarszej siostry kilka lat temu i od tego czasu na stałe juz zagościł w mojej kuchni.

  • 45 min

Składniki:

  • podwójna pierś z kurczaka
    ok 40dag pieczarek
    2 jajka
    2 łyżki oleju
    2-3 łyzki mąki ziemniaczanej
    2 łyżeczki magi
    cebula
    sól, pieprz

Placuszki drobiowe z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto gotowe do smażenia 1. Filet z kurczaka i pieczarki kroimy w kostkę, dodajemy podsmażoną (pokrojona w kostkę) cebulę, jajka, olej, mąkę i przyprawy.
  • Usmazone placuszki 2. Na patelni rozgrzewamy olej i układamy łyzką ciasto ( w taki sam sposób jak na placki ziemniaczane). Smażymy na rumiano z obu stron. Podajemy z ziemniakami i surówką. Równie dobrze smakują odgrzewane i polane ketchupem.

Porady

Jeśli ciasto jest zbyt luźne mozna dodać dodatkową łyżkę maki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy