PLACUSZKI JABŁKOWE

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Placuszki mają wiele zalet. Pierwszą z nich jest to, że są banalnie proste i może zrobić je każdy. Drugą zaletą są najprostsze składniki, które praktycznie zawsze mamy w domu. Oczywiście są smaczne i możemy je jeść z ulubionymi dodatkami. Nie przywierają do patelni i szybko się smażą. Mojej małej córeczce smakowały.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 jabłka
    3 łyżki kaszy manny
    3 łyżki mąki
    2 jaja
    szczypta cynamonu
    3 łyżki oleju

Placuszki jabłkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach ( nie tych najdrobniejszych, tylko tych średnich ). Dodajemy jaja i mieszamy. Następnie wsypujemy przesianą mąkę i kaszę mannę. Wlewamy olej. Doprawiamy cynamonem. Mieszamy i nakładamy łyżką placuszki na posmarowanej olejem patelni. Smażymy na wolnym ogniu, aż się zarumienią w obu stron. Podawać z ulubionymi dodatkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy