Placuszki kokosowe to świetna śniadaniowa alternatywa dla racuchów i pancakes. Idealne dla osób na diecie bezglutenowej. Ich smak można wzbogacić dodatkiem kwaśnego jabłka, kakao czy macha.
25 min
Dla 10 osób
Łatwy
Składniki:
3 jajka
40 g mąki kokosowej
1/4 łyżeczki sody
2-3 łyżki ksylitolu/miodu/cukru do wyboru
1 łyżka roztopionego oleju kokosowego
¼ łyżeczki soli
3 łyżki mleka kokosowego
olej kokosowy do smażenia
wiórki kokosowe do posypania
Placuszki kokosowe na mące kokosowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki dokładnie zmiksować. Na dużej patelni rozgrzać olej kokosowy i nakładać ciasto łyżką formując małe, okrągłe placuszki.
Smażymy na złoto z obu stron.
Podawać wg gustu z miodem, bitą śmietaną lub świeżymi owocami.
Komentarze