Placuszki kokosowe na mące kokosowej

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Placuszki kokosowe to świetna śniadaniowa alternatywa dla racuchów i pancakes. Idealne dla osób na diecie bezglutenowej. Ich smak można wzbogacić dodatkiem kwaśnego jabłka, kakao czy macha.

  • 25 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 jajka
    40 g mąki kokosowej
    1/4 łyżeczki sody
    2-3 łyżki ksylitolu/miodu/cukru do wyboru
    1 łyżka roztopionego oleju kokosowego
    ¼ łyżeczki soli
    3 łyżki mleka kokosowego

    olej kokosowy do smażenia
    wiórki kokosowe do posypania

Placuszki kokosowe na mące kokosowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki dokładnie zmiksować. Na dużej patelni rozgrzać olej kokosowy i nakładać ciasto łyżką formując małe, okrągłe placuszki.
    Smażymy na złoto z obu stron.
    Podawać wg gustu z miodem, bitą śmietaną lub świeżymi owocami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy