Placuszki kokosowo-bananowe

0 (0 ocen)

  • 30 min

Na kolację zrobiłam puszyste placuszki kokosowo-bananowe. Jeśli jeszcze nie łączyliście te dwa smaki to polecam i zachęcam do wypróbowania, ponieważ są delikatne i bardzo smaczne:)

  • 30 min

Składniki:

  • 150ml kefiru, 1 łyżeczka sody oczyszczonej, 1 jajko, 3 łyżki cukru trzcinowego, 6 czubatych łyżek wiórków kokosowych, około 9-10 łyżek mąki ryżowej, 1 dojrzały banan, 1 łyżka oleju kokosowego do smażenia.

Placuszki kokosowo-bananowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kefir wlać do miski, dodać sodę, wymieszać i odstawić na około 10 minut. Po tym czasie dodać jajko, cukier, wymieszać rózgą kuchenną. Dodać wiórki kokosowe, mąkę i pokrojonego w drobną kostkę banana, wszystko dokładnie wymieszać.
    Smażyć na mocno rozgrzanej nieprzywierającej patelni, na średnim ogniu, z obu stron na złoty kolor. Przewracać bardzo ostrożnie. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)

Komentarze

Podobne przepisy